Kranio Sakral Terapi Baby

Kranio Sakral Terapi til babyer

For mig var det en kæmpe omvæltning at blive mor for første gang, faktisk også anden gang. Hele ens liv skifter fuldstændig retning og fokus. Det mindste lille ”kny” der kommer, er man opmærksom på, gråd eller latter. Hvad er det dette lille vidunder forsøger at fortælle mig.

Hvis det så viser sig at der er alt for meget gråd og søvnløse nætter, er man parat til hvad som helst for at få de små smil frem igen også fordi vi selvfølgelig ikke kan bære, at dette lille væsen måske har ondt eller på anden måde er utilpas. Der er allerede lavet mange ”bokse” vi skal passe ind i og det starter allerede der. Hvis en baby græder de første måneder, er det helt sikkert kolik, og hvad er kolik? Og er det det? Vi ved det oftest ikke, også fordi en baby stadig ikke kan fortælle os hvad der er galt. En baby græder også når den er sulten eller træt, så det er også en måde at fortælle os, at de har brug for vores hjælp på den ene eller den anden måde.

En baby bliver født med et kranie der ikke helt er vokset sammen og dermed i mindre og flere plader end et voksent kranie, det vil derfor først være vokset helt sammen omkring 7-årsalderen. Det er det for nemmere at kunne forme sig efter bækkenet, i forbindelse med fødslen. Det kan dog ske at bindevæv og knogler ikke falder helt tilbage på plads igen, efter at have været trykket godt sammen. Det kan give spændinger, forstyrrelser og ubalancer i nervesystemet, det kan forårsage forskellige former for mistrivsel, som ondt i nakke og ryg, søvnproblemer, refluks og sutteproblemer.

 

Hvad er Kranio Sakral terapi til babyer?

Kranio Sakral Terapi til børn tager udgangspunkt i centralnervesystemet, det betyder at man forskellige steder på kroppen har mulighed for at få adgang til kroppen og få nervesystemet sat i ro og dermed også i balance. Hvis vi har ondt eller er stresset pga. af enten noget fysisk eller mentalt, kan vi få ondt i kroppen. Det kan også være pga. noget der kommer udefra, slag ved fald eller for babyers vedkommende en voldsom eller pludselig fødsel. Ved at sætte nervesystemet i ro har kroppen mulighed for selv at vende tilbage til det naturlige udgangspunkt. Hvis en baby ikke får det rettet ind, vil den vokse op og lade ubalancen blive en del af kroppen. Det kan give fysiske eller mentale mén/bivirkninger som kan være ubehagelige. Ikke nødvendigvis noget voldsomt. Eksempelvis har jeg også mange børn som kommer med uro i deres krop, det viser sig specielt meget når de starter i institution eller skole hvor de skal passe ind på en hylde og gør de ikke det, kan nogen derved også ende med en diagnose. Det kan der selvfølgelig i nogle tilfælde være fuld berettigelse i, men det kan også i nogle tilfælde være, at kroppen er ude af balance og det kan gi et tryk i kraniet som gør at det er ganske umuligt at koncentrere sig.

Forestil dig at du får en hjelm på hovedet som laver et let tryk, ikke noget der gør ondt, men det er bare irriterende og det er ikke særlig nemt at koncentrere sig.

Jeg har også mange babyer på briksen, som enten har refluks eller på anden måde har uregelmæssigheder i fordøjelsen. Eksempelvis sidder vores 10. kranie nerve, nervus vagus, ret yderligt og kan faktisk temmelig nemt komme i klemme under fødslen når der bliver rykket og trukket. Og så længe man er helt lille og ikke har mulighed for megen bevægelse, har den rigtig svært ved at falde på plads igen. Når baby bliver 3-6 måneder og begynder at dreje og trille rundt falder den oftest selv på plads, men 3-6 måneder kan være lang tid med gråd og ingen søvn og hvorfor skal man ikke også gøre noget ved det meget tidligere.
Der skal oftest kun én, max to, behandlinger til når de er så små.

 

Hvordan foregår Kranio Sakral Terapi behandlingen til babyer?

En baby kan være den mest fantastiske og nemmeste klient  Behandlingen foregår på briks, gerne på eget tæppe eller dyne med mor eller far lige ved siden af. Det er super vigtigt for mig at alle klienter hos mig føler sig trygge i mit selskab, derfor bruger jeg også rigtig meget tid på både babyer og børn på at skabe kontakt inden vi går i gang. Det fantastiske ved en baby er, at de er helt bevidste omkring deres egen krop, de har stadig intet ”skjold” som gør at man ikke kan mærke den helt så nemt, så når jeg eksempelvis lægger mine hænder i nakken, og jeg kan mærke en spænding der, så vil baby oftest selv begynde at dreje hovedet og hjælpe det på plads. Ordsproget ”less is more” passer perfekt her. Det er virkelig sådan det foregår, der skal så lidt til og oftest når man er så lille skal der kun ganske få, oftest en eller to behandlinger til.

Og der er ikke noget bedre end være ”redskab” til at baby og forældre igen har deres nattesøvn og har overskud til at nyde hinanden og de første så vigtige måneder af livet.

Derfor er Kranio Sakral Terapi fantastisk til babyer

Jeg kan jo på alle måder kun se at Kranio Sakral Terapi er noget af det mest fantastiske til babyer. Mange, både baby og forældre, opfatter det som ren ”nusseri”. Det er meget blidt, ingen ”knæk og bræk” og baby får fuld opmærksomhed. Det kan kun være en fordel at få balance i vores nervesystem og hvis det allerede er i ubalance ved fødsel, pga. fødslen eller andet, så kan jeg kun sige: ”at jo før der bliver skabt balance jo bedre”. En ubalance kan skabe mange ”u-inviterede gæster” på sigt. Det kan være både fysiske og mentale ting som vi skal slås med i livet senere hen.

Måske kan du genkende nogle af dem:

  • Søvnløshed
  • Stress
  • Fordøjelsesproblemer
  • Hyperaktivitet/ADHD
  • Motoriske problemer
  • Allergi/astma
  • Indlæringsproblemer
  • Talebesvær

Bare for at nævne nogle. Mange problemer hos børn, kan spores tilbage til fødslen. 88% af alle nyfødte udsættes for skader i lettere eller sværere grad i forbindelse med fødslen. Det betyder også, at jeg har rigtig mange større børn på klinikken, der får Kranio Sakral Terapi til børn.

 

Dette indlæg er skrevet af
Ulla Thordal

Flere blogindlæg

Stress

Hvad er stress og hvordan får jeg hjælp i Randers? Jeg har altid haft rigtigt mange klienter hvor stress er en del af deres hverdag.

Læs mere »

Vaginal de-armering

Hvorfor kan vaginal de-armering hjælpe de fleste kvinder? Vaginal de-armering: Hvor er der bare mange der lige kigger en ekstra gang når de finder ud

Læs mere »

Bindevævsmassage

Bindevævsmassage i Randers Har du ondt i kroppen? Det kan være spændinger fra forkerte arbejdstillinger, smerte efter en skade, hovedpine forårsaget af spændinger fra ryg,

Læs mere »