Kranio Sakral Terapi baby

Kranio Sakral Terapi baby

Kranio Sakral Terapi til babyer

For mig var det en kæmpe omvæltning at blive mor for første gang, faktisk også anden gang. Hele ens liv skifter fuldstændig retning og fokus. Det mindste lille ”kny” der kommer, er man opmærksom på, gråd eller latter. Hvad er det dette lille vidunder forsøger at fortælle mig.

Hvis det så viser sig at der er alt for meget gråd og søvnløse nætter, er man parat til hvad som helst for at få de små smil frem igen også fordi vi selvfølgelig ikke kan bære, at dette lille væsen måske har ondt eller på anden måde er utilpas. Der er allerede lavet mange ”bokse” vi skal passe ind i og det starter allerede der. Hvis en baby græder de første måneder, er det helt sikkert kolik, og hvad er kolik? Og er det det? Vi ved det oftest ikke, også fordi en baby stadig ikke kan fortælle os hvad der er galt. En baby græder også når den er sulten eller træt, så det er også en måde at fortælle os, at de har brug for vores hjælp på den ene eller den anden måde.

En baby bliver født med et kranie der ikke helt er vokset sammen og dermed i mindre og flere plader end et voksent kranie, det vil derfor først være vokset helt sammen omkring 7-årsalderen. Det er det for nemmere at kunne forme sig efter bækkenet, i forbindelse med fødslen. Det kan dog ske at bindevæv og knogler ikke falder helt tilbage på plads igen, efter at have været trykket godt sammen. Det kan give spændinger, forstyrrelser og ubalancer i nervesystemet, det kan forårsage forskellige former for mistrivsel, som ondt i nakke og ryg, søvnproblemer, refluks og sutteproblemer.

Hvad er Kranio Sakral terapi til babyer?

Hvordan foregår Kranio Sakral Terapi behandlingen til babyer?

Derfor er Kranio Sakral Terapi fantastisk til babyer

Jeg kan jo på alle måder kun se at Kranio Sakral Terapi er noget af det mest fantastiske til babyer. Mange, både baby og forældre, opfatter det som ren ”nusseri”. Det er meget blidt, ingen ”knæk og bræk” og baby får fuld opmærksomhed. Det kan kun være en fordel at få balance i vores nervesystem og hvis det allerede er i ubalance ved fødsel, pga. fødslen eller andet, så kan jeg kun sige: ”at jo før der bliver skabt balance jo bedre”. En ubalance kan skabe mange ”u-inviterede gæster” på sigt. Det kan være både fysiske og mentale ting som vi skal slås med i livet senere hen.

Måske kan du genkende nogle af dem:

  • Søvnløshed
  • Stress
  • Fordøjelsesproblemer
  • Hyperaktivitet/ADHD
  • Motoriske problemer
  • Allergi/astma
  • Indlæringsproblemer
  • Talebesvær

Bare for at nævne nogle. Mange problemer hos børn, kan spores tilbage til fødslen. 88% af alle nyfødte udsættes for skader i lettere eller sværere grad i forbindelse med fødslen. Det betyder også, at jeg har rigtig mange større børn på klinikken, der får Kranio Sakral Terapi til børn.

Ulla fra Thordal Kropsterapi

Dette indlæg er skrevet af Ulla Thordal