Myofascial Energetic Release (MER)

Bindevævet er kroppens netværk

MyoFascial Energetic Release er en muskel-bindevævsmassage, der foregår på briks og er en dyb form for kropsterapi, en blanding af massage og dybe stræk af kroppen.

Det vil under hele behandlingen være et samarbejde mellem klient og behandler – krop og vejrtrækning.

Fascia binder kroppen sammen

Bindevæv (på engelsk fascia) er som ordet siger, det væv der binder alt andet i din krop sammen. Myo betyder muskel og sammen er MyoFascia Release yderst effektiv behandling, der ofte efter bare en enkelt behandling en mærkbar effekt.

Du kan sammenlige det med de hvide hinder i en appelsin. Frugtkødet i en appelsin er pakket ind i små hinder, som igen er samlet i større hinder og til sidst er samlet i en tykkere hinde.

Sådan er det også med vores muskler, hvor hver enkelt fiber er omgivet af bindevæv og de enkelte muskler er samlet af bindevævshinder.

De er skabt til at kunne bevæge sig individuelt i forhold til hinanden, fordi bindevævs hinderne kan glide frit mod hinanden.

Bindevævet findes overalt i kroppen og binder kroppen sammen. Det er tykkere nogle steder end andre og der går både små blodårer og nerver igennem det.

Bindevævs-hinderne løber som lange bånd igennem kroppen og man har dokumenteret hvordan bindevævet hænger sammen helt fra din storetå til din tungespids.

Det er et fint væskefyldt tredimensionelt net af væv, som er meget elastisk i sin sunde tilstand.

 

Bindevævets tilstand har betydning for dit velvære

Man ved nu, at bindevævet har stor betydning for dit velvære.

Bindevævet reagerer på din mentale tilstand, f.eks. får stress og angst bindevævet til at trække sig sammen og stivne.

Gentagne bevægelsesmønstre kan også forme dit bindevæv og gøre det stift.

Stift bindevæv kan være smertefuldt, da det kan klemme på de nerver, der går gennem vævet eller trække nettet af væv skævt, så andre områder i din krop ikke fungerer optimalt.

Hvis de bindevævs-hinder, som dine muskler glider igennem når du bevæger dig, stivner og bliver sammenfiltret, kan det også hæmme dine bevægelser og du får ondt, bliver stiv eller skal bruge mere muskelkraft for at kunne udføre bevægelsen.

Dit fascia kan blive sundt igen

Forskningen og erfaringen viser heldigvis også at bindevævets stivnede og indtørrede tilstand ikke behøver at være permanent.

Myofascia Release er dybdegående arbejde med bindevævet både på et fysisk og mentalt plan.

Da der er flere årsager til at vores bindevæv spænder op, kan der opstå både fysisk og mental forløsning under behandlingen.

Som udgangspunkt kan man altid bestille en behandling af de enkelte behandlingsformer. Men jeg har af erfaring rigtig gode resultater med at arbejde intuitivt.

Dvs. at jeg tilbyder kroppen det den har brug for og oftest er det et mix. Specielt bindevævsmassage og Kranio Sakral Terapi går rigtig godt sammen, men jeg har også tit fokus på organerne og bruger også ofte organmassage. Så mm. du ønsker noget helt bestemt, så lader jeg din krop bestemme hvad den har brug for.

Bruno Jakobsen – Kropsterapi

I en alder af 42 år får jeg konstateret psoriasisgigt og et forløb starter med et hav af forskellige medicin typer og behandlingsmetoder via det offentlige og min private forsikring.

Jeg når til et punkt, hvor den behandling jeg får, måske nok bremser psoriasisgigten på det stadie den er i, men smerterne er langt fra væk – smerterne bliver værre og værre og små ting som at løfte en bærepose eller gå en tur, er nærmest blevet umuligt.

Smerterne er faktisk omdrejningspunktet for min kontakt til Thordal kropsterapi. Jeg var på det her tidspunkt så fyldt med smerter at min dagligdag var ødelagt og mentalt var jeg helt ude af form,

så i ren desperat ringede jeg til Ulla. Jeg blev mødt med seriøsitet men ingen løfter – det hele måtte komme an på prøve. Vi startede med en behandling en gang ugentligt, behandlingen bestod af bindevævsmassage.

Jeg lyver ikke, når jeg siger at i løbet af to behandlinger, allerede kunne se store forandringer. Fra at have et liv hvor jeg intet aktivt kunne mere, er der pludseligt håb for at kunne gøre næsten alle de ting som jeg kunne før jeg fik psoriasisgigt.

Når man langsomt kommer ud af et smertehelvede, sker der også andre positive ting – det mentale er igen kommet på rette spor.

Nu har vi kørt forløbet i 3 mdr. og med stadig samme positive resultat – mit liv radikalt ændret.

De varmeste og ærligste anbefalinger

Bruno Jakobsen

Vil du læse om flere glade kunder, så læs med her.

Priser