Bindevævsmassage og Spastisk Lammelse

Hvilken gavn har spastikere af bindevævsmassage?

I mit arbejde med Cerebral Parese, bedre kendt som spastisk lammelse, bliver jeg bekræftet gang på gang, hvor stor effekt det har. Det er ikke kun afspænding i bindevævet, men i hele muskelsystemet, samt nervesystemet. Det betyder, at de faktisk for en stund, nogle gange i dage kan føle en afslapning, de ikke har følt før og smerterne bliver temmelig reduceret.

Det er en medfødt lidelse, som jeg eller nogen anden ikke har mulighed for at helbrede, men at se at deres hverdag bliver lindret og deres livskvalitet forhøjet er ikke mindre end fantastisk.

 

Hvad er Cerebral Parese?

Cerebral Parese er en skade der sker i hjernen under fosterdannelsen og er derfor medfødt og livslang. Der fødes ca. 120-150 børn hvert år med denne lidelse i Danmark og ca. 10.000 der lever med CP i forskellige grader.

Det er ikke en lidelse der forværres gennem livet, men symptomerne kan i den grad udvikle sig i forskellige retninger.

Det største fysiske symptom må være den der påvirker bevægemønstrene i kroppen. Manglende evne til at kontrollere sine muskler og bevægelser. Alt efter hvilken del af hjernen der bliver på virket, vil symptomerne også være forskellige, nogle bliver ramt på evnen til at gå og bevæge sig, det kan også påvirke tale og spise reflekserne.

Med tiden kan der komme fejlstillinger af led og knogler, efter år med stramninger og ubalance i musklerne. Det vil helt tydeligt være ubehageligt og medføre mange smerter i kroppen, derfor er der også mange der er gennem utallige operationer for at afhjælpe disse stramninger.

 

 

Læs her oplevelsen og effekten af bindevævsmassage fra Lars Lind

Lars kom først til mig for nogle måneder siden. Han er 54 år og har efter en hjerneblødning valgt at ændre mange ting i hans liv, for at vende tilbage til livet og førligheden. Han fortalte mig på et tidspunkt at han aldrig havde forestillet sig at han ville ende med at have det så godt som han har det i dag.

Lars skriver:
Jeg er 54 år, og er født med CP ( spastisk lammelse) i min Venstre side. Det påvirker mine muskler, led og især mit bindevæv.Jeg har daglige smerter, og er meget stiv i min krop. Det påvirker min balance og gangfunktion meget negativt.

Jeg har nu gået til Myofascia Release og Kranio Sakral Terapi, hos Thordal Kropsterapi, i ca. 3 måneder og det har virkelig gjort en kæmpe forskel på mit helbred. Jeg lagde mig på briksen, med en vis skepsis, men der tog jeg grusom fejl.

Da Ulla, havde “talt“ med min krop et stykke tid, skete der virkelig noget. Den blide massage gjorde underværker, og efter kort tid kunne jeg mærke hvordan smerterne forsvandt og muskler og bindevæv blev mere blødt og smidigt. Der bredte sig en varme i min krop. Mine skuldre har aldrig været nede på deres plads, for spændingerne gør at de sidder meget højt og giver mig voldsomme nakkespændinger.

Efter kort behandling på skuldre og skulderblade, faldt de ligesom ned på plads. Der var en underlig afslappet følelse, jeg aldrig har prøvet før. Der bredte sig en lindring og en dejlig varme i vævet. Jeg får reguleret mine hofter, så de slapper af, og kommer på plads. Vi slutter med Kranio Sakral Terapi, hvor jeg ligger på ryggen.

Det påvirker mit nervesystem meget positivt, og det falder virkelig meget til ro. Det får kroppen til at slappe helt af, og jeg bliver virkelig træt, på den gode måde.

Når behandlingen er færdig, er min krop helt i “vatter”. Ingen smerter i muskler og bindevæv, balancen er meget bedre fordi min krop er blevet justeret.

Jeg får behandling ca. hver 2 uge, det gør en kæmpe forskel for mit velbefindende, både fysisk, men i høj grad også psykisk.

Det kan jeg i høj grad anbefale, en lille investering, for et meget bedre og positivt liv.

Ja, jeg ved ikke med jer, men for mig giver sådan en tilbagemelding varme og ro, jeg bliver glad over, at endnu et menneske får gavn af at passe på sin krop og ikke nødvendigvis acceptere den tilstand den er i.

Hvorfor er det at bindevævsmassage er så effektiv til spastisk lammelse?

Hvis I tænker tilbage på de ting der allerede er nævnt ift. CP, hvad det er der sker med muskel og bevægesystemet konstant. Jeg har klienter der er nødsaget til at indtage sovemedicin for at kroppen kan slappe så meget af at det er muligt at sove om natten.

Når vævet i hele kroppen bliver løsnet med bindevævsmassage, giver de konstante spændinger slip for en stund. Det vil medføre lindring og mindre stress i kroppen. Når kroppen slapper af, bliver det psykiske overskud også større.

Mine klienter modtager alle også andet behandling som de får henvisninger til, men hver og en fortæller også at selvom de møder dygtige fagfolk, så er den tid der bliver brugt, aldrig nok. Det tager tid hvis man skal arbejde med disse problematikker, kroppen er, så vandt til at være i en konstant spænding, at 20-30 min. Behandling et lokalt sted på ingen måde er nok til at få en forkrampet anspændt krop til at slippe og slappe af.

Dette indlæg er skrevet af
Ulla Thordal

Flere blogindlæg

Stress

Hvad er stress og hvordan får jeg hjælp i Randers? Jeg har altid haft rigtigt mange klienter hvor stress er en del af deres hverdag.

Læs mere »

Vaginal de-armering

Hvorfor kan vaginal de-armering hjælpe de fleste kvinder? Vaginal de-armering: Hvor er der bare mange der lige kigger en ekstra gang når de finder ud

Læs mere »

Bindevævsmassage

Bindevævsmassage i Randers Har du ondt i kroppen? Det kan være spændinger fra forkerte arbejdstillinger, smerte efter en skade, hovedpine forårsaget af spændinger fra ryg,

Læs mere »