Bindevævsmassage

Bindevævsmassage i Randers

Har du ondt i kroppen? Det kan være spændinger fra forkerte arbejdstillinger, smerte efter en skade, hovedpine forårsaget af spændinger fra ryg, nakke eller kæber, koncentrationsbesvær, intens sportsudøvelse. Så er du faktisk endt på den rette hjemmeside. Det er lige nøjagtigt folk i lige netop din situation der, som har mulighed for at få hjælp hos mig, Thordal Kropsterapi.

Jeg bruger bindevævsmassage, eller Myofascial Energetic Release (MER), som det også hedder, til at hjælpe med mange forskellige problematikker.

Hvad er bindevævsmassage?

Hvis du slår dig, det kan enten være ved at gå ind i noget, tabe noget over dig, falde eller lign. Så vil dit bindevæv automatisk trække sig sammen på det sted for at beskytte kroppen. Det er en helt naturlig reaktion fra vores krop. I mange tilfælde vil den efter lidt tid tænke, så nu er der ikke fare på færde mere, nu kan jeg godt give slip igen. Men i nogle tilfælde vil der måske være flere tilfælde tæt på hinanden og så vil kroppen tænke, det her sted er temmelig udsat, jeg er nødt til fortsat at ”passe på”. Når bindevæv trækker sig sammen, vil det ”stramme” omkring muskler, nerver og knogler og hvis en muskel eller nerve ikke kan bevæge sig frit, eller værre, sidder i klemme, gør den ondt. Derfor giver det mening at det er bindevævet vi skal have fat i, hvis vi kun masserer musklerne eller sætter knoglerne på plads, vil bindevævet stadig være spændt og i mange tilfælde forårsage at smerten kommer tilbage.

Hvis man ser bindevævet som et stort net, er det nemt for affaldsstoffer at hobe sig op netop her, det kan danne væske og ubalancer mange steder i kroppen. Ved at massere og strække bindevævet, får det mulighed for at forløse sig og dermed naturlig blive udrenset fra kroppen, derfor kan masser af væske også være en fordel ovenpå en behandling.

Hvordan foregår bindevævsmassage?

Bindevævsmassage er en fysisk massage, som foregår på briks. Jeg bruger bivoks for at få huden blød og medgørlig, da massagen er lange og dybe tag på kroppen. Som hvis du forestiller dig en sej dej der skal strækkes. Fra at være en klump, til at blive en tynd elastisk flade. Alt i vores krop er pakket ind i bindevæv, fra yderst til inderst og hvis bindevæv trækker sig sammen, vil det påvirke rigtig meget i din krop.

Hos mig booker du altid din tid via mail eller telefon. Når du kommer på klinikken, vil der altid være sat god tid af til dig. Der vil være tid til en snak inden, hvor vi igen lige vender hvad det er du har brug for hjælp til.

Jeg har udover Randers, så kommer mine klienter også fra Aarhus og Østjylland, ja sågar også fra resten af landet. Derfor finder vi selvfølgelig altid en tid der passer til dig.

 

Bindevæv binder kroppen sammen

Bindevæv (på engelsk fascia) er som ordet siger, det væv der binder alt andet i din krop sammen. Du kan sammenlige det med de hvide hinder i en appelsin. Frugtkødet i en appelsin er pakket ind i små hinder, som igen er samlet i større hinder og til sidst er samlet i en tykkere hinde. Sådan er det også med vores muskler, hvor hver enkelt fiber er omgivet af bindevæv og de enkelte muskler er samlet af bindevævshinder, der er skabt til at kunne bevæge sig individuelt i forhold til hinanden, fordi bindevævs-hinderne kan glide frit mod hinanden.

Bindevævet findes overalt i kroppen og binder kroppen sammen. Det er tykkere nogle steder end andre og der går både små blodårer og nerver igennem det.
Bindevævs-hinderne løber som lange bånd igennem kroppen og man har dokumenteret hvordan bindevævet hænger sammen helt fra din storetå til din tungespids. Det er et fint væskefyldt tredimensionelt net af væv, som er meget elastisk i sin sunde tilstand.

 

Bindevævsmassage er ikke kun godt for smerter, det er også fantastisk til vores led og mobilitet

Ofte forbinder vi massage og kropsbehandlinger med smerter og skader, vi søger hjælp fordi vi har ondt. Men der er andre måder at bruge bindevævsmassage på. Det kan være sportsudøvere, som dyrker deres sport på et lidt højere plan. Så ved man at når man bruger sin krop til det yderste, kræver det at kroppen også skal restituere, slappe af for at kan udøve igen. Hvis man arbejder med bindevævet, kan man forkorte denne periode markant, hvilket for mange kan gøre deres træning lettere. En anden ting er fleksibiliteten. Jeg bruger også rigtig meget at løsne bindevævet omkring leddene og samtidig lave stræk med kroppen. Det kan gøre underværker for kroppen at blive mere mobil og fleksibel. Vores bevægelighed er vigtig og det er jo ikke os alle der får lavet daglig yoga eller lign for at øge vores fleksibilitet.

Dette indlæg er skrevet af
Ulla Thordal

Flere blogindlæg

Stress

Hvad er stress og hvordan får jeg hjælp i Randers? Jeg har altid haft rigtigt mange klienter hvor stress er en del af deres hverdag.

Læs mere »

Vaginal de-armering

Hvorfor kan vaginal de-armering hjælpe de fleste kvinder? Vaginal de-armering: Hvor er der bare mange der lige kigger en ekstra gang når de finder ud

Læs mere »