Bindevævsmassage

Bindevævsmassage

Bindevævsmassage i Randers

Har du ondt i kroppen? Det kan være spændinger fra forkerte arbejdstillinger, smerte efter en skade, hovedpine forårsaget af spændinger fra ryg, nakke eller kæber, koncentrationsbesvær, intens sportsudøvelse. Så er du faktisk endt på den rette hjemmeside. Det er lige nøjagtigt folk i lige netop din situation der, som har mulighed for at få hjælp hos mig, Thordal Kropsterapi.

Jeg bruger bindevævsmassage, eller Myofascial Energetic Release (MER), som det også hedder, til at hjælpe med mange forskellige problematikker.

Hvad er bindevævsmassage?

Hvordan foregår bindevævsmassage?

Bindevæv binder kroppen sammen

Bindevæv (på engelsk fascia) er som ordet siger, det væv der binder alt andet i din krop sammen. Du kan sammenlige det med de hvide hinder i en appelsin. Frugtkødet i en appelsin er pakket ind i små hinder, som igen er samlet i større hinder og til sidst er samlet i en tykkere hinde. Sådan er det også med vores muskler, hvor hver enkelt fiber er omgivet af bindevæv og de enkelte muskler er samlet af bindevævshinder, der er skabt til at kunne bevæge sig individuelt i forhold til hinanden, fordi bindevævs-hinderne kan glide frit mod hinanden.

Bindevævet findes overalt i kroppen og binder kroppen sammen. Det er tykkere nogle steder end andre og der går både små blodårer og nerver igennem det.
Bindevævs-hinderne løber som lange bånd igennem kroppen og man har dokumenteret hvordan bindevævet hænger sammen helt fra din storetå til din tungespids. Det er et fint væskefyldt tredimensionelt net af væv, som er meget elastisk i sin sunde tilstand.

Bindevævsmassage er ikke kun godt for smerter, det er også fantastisk til vores led og mobilitet

Ofte forbinder vi massage og kropsbehandlinger med smerter og skader, vi søger hjælp fordi vi har ondt. Men der er andre måder at bruge bindevævsmassage på. Det kan være sportsudøvere, som dyrker deres sport på et lidt højere plan. Så ved man at når man bruger sin krop til det yderste, kræver det at kroppen også skal restituere, slappe af for at kan udøve igen. Hvis man arbejder med bindevævet, kan man forkorte denne periode markant, hvilket for mange kan gøre deres træning lettere. En anden ting er fleksibiliteten. Jeg bruger også rigtig meget at løsne bindevævet omkring leddene og samtidig lave stræk med kroppen. Det kan gøre underværker for kroppen at blive mere mobil og fleksibel. Vores bevægelighed er vigtig og det er jo ikke os alle der får lavet daglig yoga eller lign for at øge vores fleksibilitet.

Ulla Thordal

Dette indlæg er skrevet af Ulla Thordal